NAV tájékoztató közfoglalkoztatottak részére

F I G Y E L E M F E L H Í V Á S

NAV

a közfoglalkoztatási jogviszonyból eredő személyi jövedelemadó bevallási kötelezettség teljesítésére

Amennyiben Ön 2013. évben közfoglalkoztatási jogviszonyban állt, és nem a munkáltatója általi adóbevallást választotta, úgy személyi jövedelemadó bevallást kell benyújtania 2014. május 20-ig.

Tájékoztatjuk, hogy a bevallást abban az esetben is be kell nyújtania, ha a tavalyi év során más adóköteles jövedelme nem volt. A bevallási kötelezettségének az alábbiak szerint tehet eleget:

–     1353-as bevallás kitöltésével, illetve

–     ha nyilatkozott az egyszerűsített bevallás választásáról február 17-ig, akkor az adóhatóság által elkészített és megküldött 1353E elfogadásával, vagy az adatok javítására irányuló visszaküldésével.

Fontos, hogy a kifizetőktől kapott igazolások, illetve a munkaviszony évközi megszüntetésekor kiállított adatlap nem pótolják az adóbevallást.

A kiállított igazolások alapján a közfoglalkoztatási jogviszonyból származó jövedelmet a 1353-as bevallás A lapjának 1. sorában kell bevallani.

A személyi jövedelemadó bevallásához szükséges nyomtatvány megtalálható a NAV bármely ügyfélszolgálatán, vagy letölthető a hivatal honlapjáról (www.nav.gov.hu). A nyomtatvány program segítségével is kitölthető, valamint ügyfélkapun keresztül elektronikus úton benyújtható. A bevallást papír alapon beküldheti ajánlott küldeményként az állandó lakcíme szerint illetékes megyei adóigazgatósághoz, vagy személyesen átadhatja az ügyfélszolgálatokon.

További információkat talál honlapunkon (www.nav.gov.hu), illetve általános tájékoztatást kérhet a 06-40/42 42 42-es kék (helyi tarifával hívható) számon. Az ügyfélkapu nyitásával kapcsolatban tájékozódhat ügyfélszolgálatainkon, vagy a www.magyarorszag.hu oldalon.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Dél-Dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

 

NAV Ügyfélszolgálati helyek

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom

Ugrás fel