Ma fedett helyet választottunk

Egész éjjel szakadt az eső. Hová menjünk ma délelőtt? Ez egy jó kérdés, az időjósok szerint délutánra kitisztul.

bejárat

A javaslatokat elfogadva a Werfeni jégbarlang felé vettük az irányt.

Az úton végig esett, hol jobban, hol kevésbé. Werfenbe érkezve 21%-os emelkedőn tudtuk megközelíteni a közel 1000 méteren lévő felső parkolót, korán érkeztünk, mert még a főépülethez közeli parkolóban találtunk helyet.

parkoló

Hogyan menjünk, gyalog végig, vagy libegővel, mellyel egy közel 600 méteres ugrást tehetünk meg röpke 3 perc alatt, míg ugyanezt 90 perc alatt tehetjük meg gyalog. Még így is kétszer húsz perc gyaloglás után értünk a barlang bejáratához, szemerkélő esőben, a felhőben, időnként szinte csak az orrunkig látva.

kezd kitisztulni

A barlangban idegenvezető német és angol nyelvű vezetésével olyan 70-80 perc alatt jártuk be, 134 métert fel majd le a barlangot közel két és fél kilóméter hosszan.

Karbidlámpákat katunk, melyek a bejárat kinyitásakor a ránkzúduló fagyos szélben szinte mind kialudtak. Ezen lámpák szolgáltaták a fényt az útunk során, illetve az idegenvezető magnézium szalag meggyújtásával hívta fel a figyelmet a lélegzet elállító jég képződményekre.

Fényképezni nem lehet a barlangban, sajnos.

Kiérve a barlangból kezdett kitisztulni az idő, s csak ekkor szembesültünk a lélegzet elállító kilátással, körülöttünk lévő táj szépségével.

a libegő felső állomása

Lefelé haladva parkolóban megállva megcsodáltuk a Werfeni várat, sajnos most nem volt idő közelebbről is megtekinteni.

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom

Ugrás fel