Átoltottsági vizsgálat 2

A második védőoltás felvételét követően 6 héttel elvégeztettem egy a szervezetemben jelenlévő COVID ellenanyag szint második vizsgálatát.

Sinopharm vakcina közeli.jpg

A vizsgálatot vénás vérből a SYNLAB laborjában végezték el, s a mai napon az eeszt.gov.hu rendszerben megkaptam az eredményt, amely magas 21.410 AU/ml értéket mutat.( az első 26.761 volt)

Ezen vizsgálatok elvégzését még akkor eldöntöttem, amikor még nem volt az az őrület, hogy a kínai oltás hatástalan.

Csak összehasonlításképpen egy közeli ismerősöm akinek még nem volt lehetősége az oltóanyag kiválasztásában, s mRNS alapú vakcinát kapott az Ő értékei az első mérés ( két héttel a második oltás után) esetében 18.000, rá egy hónapra 6.900, s egy újabb hónap elteltével 3.000 értéket mutatott.

Úgy látom, hogy esetemben beigazolódik az a szakemberi vélekedés, hogy az elölt vírust tartalmazó oltóanyag esetében lassabban alakul ki a megfelelő védettségi szint, de az tartósabban fennáll.

Beigazolva látom, hogy jól választottam.

A vakcina forgalmazása óriási üzlet, azt látom, hogy a gyártók nem riadnak el egymás lejáratásától, s ebben a botrány alapú újságírás is partner sajnos, tisztelet a kivételnek.

S mivel mindegyik oltóanyag vészhelyzeti engedéllyel rendelkezik csupán, nem is lehet hosszútávú védettségi adatokkal rendelkeznünk, ezért lenne jó, ha ezen vizsgálatokat nem csak önköltséges úton lehetne elvégeztetni, hanem TB támogatással, mint bármely gyógyszer esetében.

Jelen estben is sokan kérik a vizsgálatok elvégzését saját költségen.

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom

Ugrás fel