Ma fedett helyet választottunk

Egész éjjel szakadt az eső. Hová menjünk ma délelőtt? Ez egy jó kérdés, az időjósok szerint délutánra kitisztul.

bejárat

A javaslatokat elfogadva a Werfeni jégbarlang felé vettük az irányt.

Az úton végig esett, hol jobban, hol kevésbé. Werfenbe érkezve 21%-os emelkedőn tudtuk megközelíteni a közel 1000 méteren lévő felső parkolót, korán érkeztünk, mert még a főépülethez közeli parkolóban találtunk helyet.

parkoló

Hogyan menjünk, gyalog végig, vagy libegővel, mellyel egy közel 600 méteres ugrást tehetünk meg röpke 3 perc alatt, míg ugyanezt 90 perc alatt tehetjük meg gyalog. Még így is kétszer húsz perc gyaloglás után értünk a barlang bejáratához, szemerkélő esőben, a felhőben, időnként szinte csak az orrunkig látva.

kezd kitisztulni

A barlangban idegenvezető német és angol nyelvű vezetésével olyan 70-80 perc alatt jártuk be, 134 métert fel majd le a barlangot közel két és fél kilóméter hosszan.

Karbidlámpákat katunk, melyek a bejárat kinyitásakor a ránkzúduló fagyos szélben szinte mind kialudtak. Ezen lámpák szolgáltaták a fényt az útunk során, illetve az idegenvezető magnézium szalag meggyújtásával hívta fel a figyelmet a lélegzet elállító jég képződményekre.

Fényképezni nem lehet a barlangban, sajnos.

Kiérve a barlangból kezdett kitisztulni az idő, s csak ekkor szembesültünk a lélegzet elállító kilátással, körülöttünk lévő táj szépségével.

a libegő felső állomása

Lefelé haladva parkolóban megállva megcsodáltuk a Werfeni várat, sajnos most nem volt idő közelebbről is megtekinteni.

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom