NAV tájékoztató közfoglalkoztatottak részére

F I G Y E L E M F E L H Í V Á S

NAV

a közfoglalkoztatási jogviszonyból eredő személyi jövedelemadó bevallási kötelezettség teljesítésére

Amennyiben Ön 2013. évben közfoglalkoztatási jogviszonyban állt, és nem a munkáltatója általi adóbevallást választotta, úgy személyi jövedelemadó bevallást kell benyújtania 2014. május 20-ig.

Tájékoztatjuk, hogy a bevallást abban az esetben is be kell nyújtania, ha a tavalyi év során más adóköteles jövedelme nem volt. A bevallási kötelezettségének az alábbiak szerint tehet eleget:

–     1353-as bevallás kitöltésével, illetve

–     ha nyilatkozott az egyszerűsített bevallás választásáról február 17-ig, akkor az adóhatóság által elkészített és megküldött 1353E elfogadásával, vagy az adatok javítására irányuló visszaküldésével.

Fontos, hogy a kifizetőktől kapott igazolások, illetve a munkaviszony évközi megszüntetésekor kiállított adatlap nem pótolják az adóbevallást.

A kiállított igazolások alapján a közfoglalkoztatási jogviszonyból származó jövedelmet a 1353-as bevallás A lapjának 1. sorában kell bevallani.

A személyi jövedelemadó bevallásához szükséges nyomtatvány megtalálható a NAV bármely ügyfélszolgálatán, vagy letölthető a hivatal honlapjáról (www.nav.gov.hu). A nyomtatvány program segítségével is kitölthető, valamint ügyfélkapun keresztül elektronikus úton benyújtható. A bevallást papír alapon beküldheti ajánlott küldeményként az állandó lakcíme szerint illetékes megyei adóigazgatósághoz, vagy személyesen átadhatja az ügyfélszolgálatokon.

További információkat talál honlapunkon (www.nav.gov.hu), illetve általános tájékoztatást kérhet a 06-40/42 42 42-es kék (helyi tarifával hívható) számon. Az ügyfélkapu nyitásával kapcsolatban tájékozódhat ügyfélszolgálatainkon, vagy a www.magyarorszag.hu oldalon.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Dél-Dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

 

NAV Ügyfélszolgálati helyek

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom