Közfoglalkoztatás!

Mint minden esztendőben, így idén is a településfenntartási, üzemeltetési feladatok ellátására pályázati forrásokat is igénybe veszünk.

közmunka

Ezen programok eredménye többes:

több kaposfői embernek, családnak tudunk egy kicsivel nagyobb szelet kenyeret biztosítani

a dolgozni akaró és tudó embereknek munkát tudunk adni

a település forrásait ki tudjuk egészíteni

s nem utolsó sorban el tudjuk látni a feladatainkat

Az idei esztendőben éltünk azzal az együttgondolkodási folyamattal, mely révén ún, " Értékteremtő közhasznú foglalkoztatás"-ra kaptunk lehetőséget meghívásos pályáztatás révén.

Ezen projektünk keretében 13 fő foglalkoztatására nyertünk lehetőséget az év végéig.

S a foglalkoztatással kapcsolatos irányítási, adminisztratív feladatok ellátására az OFA pályázatunk révén egy fő közfoglalkoztatás szervező alkalmazását kaptunk lehetőséget, anyagi támogatással.

Ma szembesültem azzal a problémával, hogy nem is olyan könnyű egy 1700 lelkes településen 13 dolgozni akaró és tudó embert kiválasztani, akik megfelenek az elvárásoknak.

S a saját környezetünkön kezdem érezni azt, hogy egyre inkább nem az infrastruktúra hiánya vagy éppen megléte a gátja a vállalkozások adott területre beköltözésének, hanem a képzett munkaerő!

Eddig ezt csak az elmélet szintjén tapasztaltam és vallottam magam is.

Illetve mindenkiről tudjuk hogy munkát keres??!!

Információ!!!

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások (1 db)

munkanélküli

2011. 04. 15. 12:04

13 dolgozni akaró és tudó ember -> Elnézését kérem, ezzel tudnék vitatkozni. Mi a helyzet azzal, aki nem kap bérpótló juttatást sem, nincs munkája, és szívesen menne dolgozni? Csakhogy úgy tudom, elsősorban azokat veszik/vették fel, akik kapják BPJ-t. Pedig vannak, akik sehonnan nem kapnak egy árva fillért sem, a családja tartja el az amúgy is szűkös 54000 forintból. Őket miért nem segítik munkalehetőséggel? Jópár embert hallottam már, aki örült volna, ha bejut a közmunkások közé.

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom

Ugrás fel