Közfoglalkoztatás!

Mint minden esztendőben, így idén is a településfenntartási, üzemeltetési feladatok ellátására pályázati forrásokat is igénybe veszünk.

közmunka

Ezen programok eredménye többes:

több kaposfői embernek, családnak tudunk egy kicsivel nagyobb szelet kenyeret biztosítani

a dolgozni akaró és tudó embereknek munkát tudunk adni

a település forrásait ki tudjuk egészíteni

s nem utolsó sorban el tudjuk látni a feladatainkat

Az idei esztendőben éltünk azzal az együttgondolkodási folyamattal, mely révén ún, " Értékteremtő közhasznú foglalkoztatás"-ra kaptunk lehetőséget meghívásos pályáztatás révén.

Ezen projektünk keretében 13 fő foglalkoztatására nyertünk lehetőséget az év végéig.

S a foglalkoztatással kapcsolatos irányítási, adminisztratív feladatok ellátására az OFA pályázatunk révén egy fő közfoglalkoztatás szervező alkalmazását kaptunk lehetőséget, anyagi támogatással.

Ma szembesültem azzal a problémával, hogy nem is olyan könnyű egy 1700 lelkes településen 13 dolgozni akaró és tudó embert kiválasztani, akik megfelenek az elvárásoknak.

S a saját környezetünkön kezdem érezni azt, hogy egyre inkább nem az infrastruktúra hiánya vagy éppen megléte a gátja a vállalkozások adott területre beköltözésének, hanem a képzett munkaerő!

Eddig ezt csak az elmélet szintjén tapasztaltam és vallottam magam is.

Illetve mindenkiről tudjuk hogy munkát keres??!!

Információ!!!

Hozzászólások (1 db)

Beküldte: munkanélküli Beküldve: 2011. 04. 15. 12:04

13 dolgozni akaró és tudó ember -> Elnézését kérem, ezzel tudnék vitatkozni. Mi a helyzet azzal, aki nem kap bérpótló juttatást sem, nincs munkája, és szívesen menne dolgozni? Csakhogy úgy tudom, elsősorban azokat veszik/vették fel, akik kapják BPJ-t. Pedig vannak, akik sehonnan nem kapnak egy árva fillért sem, a családja tartja el az amúgy is szűkös 54000 forintból. Őket miért nem segítik munkalehetőséggel? Jópár embert hallottam már, aki örült volna, ha bejut a közmunkások közé.

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom