A miértről

Miért is váltottam az elektromos közlekedésre?

Elektromobilitás

Egyrészt a környezetünk védelme érdekében , ha tehetjük saját magunk is tegyünk, legyen szó a hulladékok kezeléséről, szelektív gyűjtéséről, a környezetünk terhelésének csökkentéséről (fűtés, közlekedés, környezet ápolás, vízkezelés, stb)

Másrészt az elmúlt időszakban érezhető, a dízelautók ellehetetlenítését elősegítő hisztéria miatt, ami előbb-utóbb a dízel járművek eladhatatlanságát, illetve rövid távon óriási értékcsökkenését idézi elő.

S nem utolsó sorban a költségek optimalizálása miatt, mivel nem keveset költöttem az elmúlt években a korábbi autóim jó karban tartására, többek között a környezetterhelést csökkentő alkatrészek cseréjére (pl részecskeszűrő).

Sikeresen pályáztam az elektromos gépkocsi beszerzésre kiírt pályázaton.

S nem utolsó sorban a közlekedés közvetlen költsége miatt. S nem az vonzott, hogy bizonyos helyeken ingyen lehet tölteni, mert úgy gondolom, hogy mindennek meg kell fizetnünk a reális árát.

Eddig is nyomon követtem az autóim üzemeltetési költségeit, s most hogy váltottam részletesebb, napi költségelemzést készítettem, s naprakészen vezetem.

Az előző autóm üzemeltetési összköltsége 86 000 km futásteljesítmény alapján meghaladta 63 Ft-ot km-enként, óriási, megdöbbentő adat.

Egyike vagyok azoknak, akik úgy gondolják, hogy közlekedés jövője az elektromos közlekedés térnyeréséé.

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom

Ugrás fel