Önkéntes szolgálatban a biztonságért

Tisztelt  Polgárok!

Kaposfő címere Katasztrófavédelem

Napjainkban folyamatosan változik Földünk klímája. A klímaváltozás, az ember kártékony beavatkozása a természetben olyan mértékű, hogy egyre többször találkozunk természeti, ipari jellegű katasztrófákkal. Ezek a változások hazánkat is érintik. Veszélybe kerülhetnek természeti értékeink, kulturális örökségünk és állampolgáraink élete.

Ezekre a váratlan helyzetekre nem vagyunk eléggé felkészülve. A kár bekövetkeztekor már nincs idő felkészülni, azokat már nem lehet megakadályozni. Ezért fordítunk most kiemelt figyelmet a megelőzésre, hogy az esetleges káresemény bekövetkeztekor már egy szervezett, e tekintetben tudással rendelkező önkéntes és szakképzett csapat tudja mi a teendő ilyenkor.

Keressük azon 18. életévüket betöltött, állandó bejelentett lakóhellyel rendelkező magyar állampolgárok jelentkezését, akik kedvet éreznek az önkéntes munkához, bajba jutott embertársaink megsegítéséhez és szívesen, aktívan vennének részt lakókörnyezetük biztonságosabbá tételében, amely által szeretteik, barátaik nagyobb biztonságban élhetnek.

Kérdések, melyek felmerülhetnek:

Tudok segíteni? IGEN! A magyarországi katasztrófavédelem rendszerében résztvevő hivatásos szervek személyi állománya kevés a károk elhárításához. A rendszer működése abból indul ki, hogy az állampolgároknak joguk van a biztonságra, de annak megteremtésében nekik maguknak is tevékenyen részt kell venniük. A helyi önkéntesek rendelkeznek azzal az előnnyel is, hogy helyismeretük van.

Fontos az én részvételem? IGEN! Csak Önnel, Önökkel együtt tehetjük biztonságosabbá szülőföldünket, településünket, megyénket, országunkat. A lakóhelyüket féltő állampolgárok erejénél, elszántságánál nincs nagyobb erő.

Mindenki számít? IGEN! Az állampolgárok nagy többsége tisztában van azzal, hogy őt magát és szeretteit is érheti baleset. Úgy érzik, hogy magukra maradtak, magukra hagyták őket. Nem így van! A katasztrófavédelem szakembereinek minden ember fontos, minden települést meg akar védeni. Ők ott vannak és a felmerülő szakmai segítséget megadják.

Tehetek valamit? IGEN! Részt vehet a közös erőfeszítéseinkben. Önkéntes, elhívatott állampolgárként segíthet embertársainak, családjának, barátainak. Jelentkezzen az újonnan megalakításra kerülő önkéntes polgári szervezetekbe és máris tett valami fontosat embertársaiért.

A jelentkezés egyszerű? IGEN! A jelentkezéséhez adatait regisztráljuk. Nem kell mást magával hoznia, mint személyi azonosító okmányait.

Tudok a lakóhelyemen jelentkezni? IGEN! Kaposfői Polgármesteri Hivatalban

Kaposfő, Kossuth L. u. 221. szám alatt. Tel: 82-577030

Bővebb információt kérhet a Kaposvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségtől is.

(7400 Kaposvár, Somssich P.u.7. Tel: 82/410-333).

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom

Ugrás fel