Felszállhat a füst

A Képviselő-testület tegnapi ülésén megalkotta rendeletét.

égetés

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Kaposfő Község Önkormányzata Képviselő­-testületének, a tűzgyújtásról, az avar és kerti hulladék szabadban történő égetéséről  szóló 8/2015. (IV.l.) önkormányzati rendelete alapján, Kaposfő községben, a kerti hulladék égetésére az alábbi szabályok  vonatkoznak:

•    A belterületi ingatlanokon kerti hulladék égetését elvégezni kizárólag hétfői napokon 12 és 19 óra között valamint szombati napokon 7 és 12 óra között lehet, szélcsendes  időben, száraz avar esetén.

•    Az égetéshez tüzet rakni csak biztonságos, jól kialakított tűzrakó helyen, és módon, a lakó-  és gazdasági  épületektől  kellő távolságban,  állandó  felügyelet  mellett  lehet,  úgy, hogy az emberi környezetet  ne károsítsa, és az égetés hősugárzása  kárt ne okozzon.

•    Az égetés helyszínén olyan eszközöket, és felszereléseket kell készenlétbe helyezni, amelyekkel a tűz terjedése megakadályozható, illetve a tűz eloltható.

•    Az égetendő kerti hulladékkal együtt kommunális és ipari eredetű hulladék (pl.gumi, műanyag, stb.) nem égethető.

•    Az égés folyamatának gyorsítására éghető folyadék (gázolaj, benzin, stb.) légszennyező, vagy bűzös segédanyag alkalmazása tilos.

•    Tilos a kerti hulladék égetése az engedélyezett időszakon kívül,valamint ködös, párás, esős időben, illetve szeles idő esetén.

•    Az égetés befejezése után a helyszínt gondosan át kell vizsgálni, és a parázslást, izzást meg kell szüntetni.

•    Az égetés csak úgy folytatható, hogy az a környezetet ne zavarja, továbbá tűz- és robbanásveszélyt ne jelentsen.

Külterületen, zártkerti ingatlanon kerti hulladék égetését elvégezni kizárólag az illetékes tűzvédelmi hatóság engedélyével lehet.

Az illetékes tűzvédelmi hatóság: Kaposvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség 7400 Kaposvár Somssich Pál utca 7.; levelezési címe: 7401 Kaposvár Pf.:71.

Felhívom továbbá a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy az önkormányzat minden hét csütörtöki napján, az ingatlanok elé kihelyezett, összegyűjtött gallyakat, ágakat, metszési nyesedéket, kukoricaszárat ingyenesen elszállítja.

A külterületi, zártkerti ingatlanok vonatkozásában az elszállítással kapcsolatban információt,

Zóka Sándor önkormányzati dolgozótól, 7 -16 óra közötti időszakban, a 06/30/824  8175 telefonszámon kaphat.

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom

Ugrás fel