Önkormányzati nagyfoglalkoztatás!

Kaposfő Község Önkormányzata, jelenleg 71 személynek ad munkát. Köztük 55-en a helyi START foglalkoztatási programban dolgoznak.

Hullámkő

Értéket teremtenek.

 

START foglalkoztatás Tevékenységterve 2013 évre

-       Kertészeti termelés, 1,5ha-on, a helyi konyha zöldség alapanyagának megtermelése, valamint a szociálisan rászorulók támogatására. A többlet terményt értékesítjük, helyi piacunkon.

-       Energia ültetvény kialakítása, gondozása. Arundo Donax (olasz nád) ültetvény gondozása 1ha-on, újabb ültetvény telepítése 7 ha-on. A földterület önkormányzati tulajdon, illetve használatra felajánlott, korábban elhagyott föld. Az energia növény 2-3 év múlva az önkormányzat jelenlegi, valamennyi intézményének fűtőanyagát képes lehet biztosítani.

Előnevelt palánta

-       Erdők, erdősült területek gondozása, fakitermelés, csemetetelepítés, gondozás. 10.000 csemetét ültetünk az idén.

-       Önkormányzati zöld felületek gondozása, a faluban az utak mente, önkormányzati telkek fűnyírása, virágágyások kialakítása, gondozása, a külterületen a mezőgazdasági utak melletti zöld felületek karbantartása. Kiemelt szakasz a Csoknyai és a Sárdi út. A folyamat része a közterületek tisztaságának biztosítása.

-       Háttérüzemi tevékenység, önkormányzati épületek, területek állapotmegóvásához, a temetői parkolók, egyes járdaszakaszok, vízelvezető árkok burkolásához, önkormányzati területek kerítéséhez, játszó és közösségi terek eszközeinek felújításához: kőműves, asztalos és lakatos ipari termékek előállítása, a vagyon állapot megőrzése és fejlesztése, drótfonás, térkő gyártás, valamint takarítás ellátása.

Itt történik az erdőgondozás „hulladékából”, valamint asztalos ipari melléktermékekből (forgács, fűrészpor) fabrikett előállítása. Az önkormányzati igények teljesítése mellett lehetséges, értékesítésre termelés is.

-       Közösségi rendezvények tartásának elősegítése, a területek átrendezésével, a programok előkészítésében és tartásában való közreműködéssel.

A foglalkoztatást, az értékteremtést Kaposfő Község Önkormányzata a Belügy Minisztérium támogatásával együttesen biztosítja. Közreműködő szervezet: Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ.

A szerződéses időtartam: 2013. 03.01-2014.02.28

A foglalkoztatás, termelés szervezését Fejlesztési irodánkon keresztül biztosítjuk.

Az önkormányzati vagyon kezelésével, birtoklásában óhatatlanul érintünk, évek óta kialakult, de többségében jogellenes helyzeteket.

Ennek érdekében az önkormányzati földeket még tavaly földmérővel mérettük ki, az esetleges jóhiszemű használókkal egyeztetést kezdeményeztünk, a területeket művelésbe vettük, az indokolt helyeken a birtokjelzést, kerítést elvégeztük, illetve folyamatosan végezzük. A jogosult földekre Terület alapú támogatás igénybevételét kezdeményezzük.

További önfenntartási terveket építgetünk.

Ezek lehetnek, többek között

-       helyi vágóhíd működtetése (kényszervágóhíd nyomdokán), helyi kisállattartási és értékesítési hálózat szervezése, //kiszolgálva az önkormányzati konyha igényét is//

-       zöldség-gyümölcs feldolgozás beindítása az önkormányzati konyha működtetésére építve, háztáji zöldség-gyümölcs termelői és felvásárlási lánc újjászervezése, működtetése, //kiszolgálva az önkormányzati konyha igényét is//

-       helyi bolt kialakítása és működtetése a helyi termékek értékesítésére.

Jelenlegi önkormányzati tevékenységek és jövőbeni törekvések, együttesen járulhatnak hozzá településünk élhetőségének javulásához. Törekszünk az önfenntartás minél magasabb szintjének elérésére, legyen az a helyi konyha ellátása, avagy az önkormányzati épületek fűtés önállósodása. Minden esetben gondolunk a helyi lakosságra, szervezetekre, terményeinkből, termékeinkből részesülhetnek.

Munkánk nem egyszerű. Annak javítására, hozzájárulását szeretettel fogadjuk, minden helyi lakosnak, cégnek, szervezetnek.

Jelezzék észrevételeiket, javaslataikat, esetleges felajánlásaikat.

Fogadunk szeretettel, jelzést,

-       ha észrevétel van, jobbító javaslat van,

-       ha termék, termény, szolgáltatás igény van,

-       ha terület, föld megművelésében, hasznosításában igény van.

Munkatársaink a START telepen és Irodán minden munkanap állnak rendelkezésére.

Brigádvezetők: Puskás Ferenc, Bánky Zoltán, Vida Tibor, Gombócz Mária

Készletkezelő: Ruppert József

Csoportvezetők: Zóka Sándor (külterületek és belterületek gondozása, valamint vagyon és készletfelügyelet) és Matán János (kertészet, beszerzés, értékesítés, munkavégzési állapot -szondázás- mérése)

Szakmai vezetés: Juhász Zsolt agrármérnök

Termelés nyilvántartás: Bogdán Anita és Nagy Mónika Diána

Foglalkoztatás vezetés: Vajai Csilla irodavezető

Termelés és folyamatirányítás: Sztányi Tibor polgármester

Munkánkat segíti a Jutai Közös Önkormányzati Hivatal, Kaposfői Kirendeltségén keresztül.

A vagyon és munkabiztonsági állapot felmérésben és helyzetkezelésben a Kaposfői Polgárőr Egyesület nyújt segítséget.

A kisebbségek, nemzetiségek érdekérvényesítését a Német és Cigány Kisebbségi Önkormányzat segíti.

A rendszer felügyeletét Kaposfő Község Önkormányzatának Képviselő Testülete látja el.

Az ellenőrzést a támogatást nyújtó Belügy Minisztérium és a SMKH Munkaügyi Központja látja el.

A folyamatról rendszeresen havonkénti elszámolásban adunk számot.

 

Kérjük, segítse munkánkat!

Észrevételét, javaslatát juttassa el hozzánk elérhetőségeinket.

Önkormányzat: kaposfo@kaposfo.hu

közvetlen START elérthetőség: start@kaposfo.hu

 

Kaposfő, 2013. március 14.

 

Sztányi Tibor sk.                                          Vajai Csilla sk.

polgármester                                               programvezető

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom

Ugrás fel