V. Cellulóz-farming konferencia Kaposfőn!

Lágyszárú energianövények a biomassza-fűtés és a munkahelyteremtés szolgálatában alcímmel 2012. október 18.-án egy érdekes konferencia kerül megrendezésre Kaposfőn, a település, és a debreceni székhelyű, Ereky Károly Biotechnológiai Alapítvány szervezésében.

Előnevelt palánta

Az előadások témái: a Nemzeti Energiastratégia, a Nemzeti Vidékstratégia, a START Közmunkaprogramok, Somogy Megye tervei, lehetőségei, és közfoglalkoztatási programjai, az Önkormányzati elképzelések, és a lágyszárú energianövények kutatási és termesztési tapasztalatai.

A konferencia bemutatja a Debreceni Egyetem, az USA Dél-Karolinai Egyeteme, az Ereky Alapítvány, és a MOP Biotech Kft részvételével kidolgozott eljárást, amelyet az ismert dísznövény, az arundó donax (olasznád) szaporítóanyagának, termesztéstechnológiájának és hasznosításának kutatás–fejlesztése alapozott meg, és amely lehetővé teszi az önkormányzati célok megvalósítását.

Az V. Cellulóz-Farming Konferencia elsősorban az Önkormányzatok, és az energia-növények iránt érdeklődő intézmények és vállalkozások számára lehet érdekes.

 

 

 

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom

Ugrás fel