Hiszek benne!

Igaz nem is lehet másként! Illetve, ha nem így lenne, az nagyon meglátszana rajtam.

Augusztus 11

A Start mintaprogram fő vázát alkotó energianövény termesztésben és hasznosításban nagy lehetőséget látok.

Agrármérnök vagyok, így van némi tapasztalatom a növénytermesztés területén. Mindog szerettem a kihívásokat, vonzottak az új technológiák.

s mivel saját tulajdonban több ha szántóterületem van, mely egy részét bérbeadtam, más részén növénytermesztést folytattam, illetve jelenleg is apósom használja, kukorica van benne.

Sajnos nem a legjobb termőképességű területek, ezért úgy gondoltam, hogy egyik kiskorpádi területen jövő évtől Arundo donaxot telepítek.

Jogos volna a felvetés bárki részéről, ha nekem van olyan szántóterületem, melyen nem lehet gazdaságosan szántóföldi kultúrát termeszteni, akkor miért nem telepítek.

Másrészről mint minden új iránt fogékony szakember, saját magam is ki akarom próbálni a palántaneveléstől kezdődően a feldolgozás lehetőségéig, a termesztés minden mozzanatát.

Így már kb 3 hete végeztem el az első tapasztalatszerzést, mikor először kaptam 6 csomós palántát, melyből 3-at egy kollégám elkért és a másik 3-on magam végeztem el a gyökérmosást és egyenként kipikíroztam. A mai napon már mind a 31 db növény szépen fejlett, még az az egy is, amelyet csak azért nem dobtam ki, mert adtam neki egy esélyt. Kíváncsi voltam, hogy megmarad-e, illetve hogyan fejlődik. Igaz ezen növényeket fóliasátor nélkül árnyékos helyen nevelgettem eddig.

Kipikírozva július  7

 

Augusztus 11

Mielőtt a START mintaprogram keretében bármilyen tevékenységet hajtunk végre a palántanevelésben, azt előtte a saját növényeimen kipróbálom. Biztos akarok lenni a technológia minden lépésében s nem utolsó sorban esetleges kísérletkkel jobbítani a technológián.

Pikírozva augusztus 11

Minden lépést dokumentálok, s itt a blogban is megjelentetem, megosztom Veletek.

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom

Ugrás fel