Nyitókonferencia

Ma Kadarkúton az Albacomp, mint a közbeszerzésen nyertes szállító képviselői bemutatták működés közben a tanulói laptopokat a kadarkúti pedagógusoknak.

mintadarab

Jó volt látni és kipróbálni a gépeket, de elsősorban a kezelő szoftver bemutatása és a képességeinek megcsillantása miatt volt jó részt venni a nyitókonferencián.

P1440207.JPG

Október 10.-ét követően kerülhet sor a szállítói szerződések megkötésére, s ezt követő maximum 60 napon belül jutnak el gépek az iskolákba.

Az Albacomp jelen lévő képviselői jóval rövidebb határidőben gondolkodnak. Úgy legyen.

pedagógusok

Úgy tervezzük, hogy a gépek megérkezésekor a szülők, illetve a lakosság részvétele mellett kívánunk bumutatót, bemutatókat tartani.

A bemutatót látva középiskolai tanárom Csapó tanár Úr jut eszembe, aki az országos tanulmányi verseny döntőjére készített fel.

Ő már 1976-ban elkészített egy elektromos feleltető rendszert, amellyel minden órán letesztelte a tudásunkat. Igaz nem mindig zártuk a szivünkbe, de így utólag azt kell, hogy mondjam az érdekünket szolgálta.

Azonnali visszajelzéseket kapott és természetesen mi is a felkészültségünkről.

Az országban már több helyen sikerrel használják a tanításban ezeket az eszközöket, a jó gyakorlatokat pedig át kell venni, amit valahol már jól csinálnak, azt még egyszer nem kell kitalálni. Vegyük át, fejlesszük tovább, csináljuk jobban. Mutassuk meg, hogy milyen kreatívak vagyunk. Van már erre nem kevés példa.

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom