Anyatejes nap!

Ma egy nagyon jól sikerült, sok kismamát és gyermekét megmozgató rendezvény volt a Kultúrházban. Színvonalas előadásokat láthattak, hallhattak és közös játékkal élvezhették mind a szülők, mid a gyermekeik.

szoptatás

Elsősorban a kismamákat, várandós és szoptatós anyukákat és kisgyermekeiket, valamint a kispapákat várták a szervezők ( Ördög Gyöngyi védőnő és Vargáné Maurer Anett Kultúrház vezető) a szakemberek bevonásával tartott előadásokra, beszélgetésekre.

Közel húsz éve, hogy az Egészségügyi Világszervezet valamint az UNICEF karöltve szervezik meg az Anyatejes Táplálás Világnapját. Így augusztus első napja Magyarországon is az anyatej és a szoptatás jelentőségéről szól. Arról, hogy a csecsemő egészségében, mind fizikai mind lelki értelemben, mekkora szerepet tölt be az anyatejes táplálás.

Nálunk a harmadik alkalommal került megrendezésre az esemény. Jó volt látni, hogy ez alkalommal megtelt a kultúrház nagyterme.

Fényképek-0056.jpg

Sajnos a rendezvényen nem tudtam végig jelen lenni.

Az első előadó Kővári Eszter operaénekesnő volt, aki olyan mondókákat, énekeket, foglalkozás elemeket mutatott be a szülőknek, gyermekeiknek mely révén a picik szájtátva figyeltek, s élvezték az előadást.

Sok ilyen rendezvényre van szükség, ahol fontos információkat adhatunk át egymásnak, közösen kellemes környezetben tölthetjük el az időnket, s nem utolsó sorban beszélgetünk.

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom