COVID kérdések

Elsősorban azoktól a tudósoktól, matematikusoktól, virológus szakemberektől szeretnék választ kapni a bennem felmerült kérdéskre, melyeket az alábbiakban megosztok Veletek.

kérdőjel

Elöljáróban alig vártam, hogy a védőoltáshoz hozzájussak, s talán azon kevesek egyike voltam, aki az oltási értesítéskor választhattam az orosz vagy a kínai vakcina között, s én a Sinopharm vakcinát választottam. Igaz, hogy a Sputnik V-t kb egy héttel korábban megkaphattam volna.

Hogy miért?

- Az immunrendszerünk leegyszerűsítve három lépcsős, előre nézzétek el nekem, ha nem vagyok teljesen tudományosan fogalmazó

Első lépcső a bőrünk, a nyálkahártyáink, mely külső környezetből érkező behatásoktól szűr, megvéd bennünket.

A második lépcső a vér sejtes alkotó elemei, a falósejtek, a T-limphociták.

S a végső a fertőzésre specifikus védelem a termelt antitestek tömege.

Ezért úgy gondoltam, hogy azt a vakcinát választom, amennyiben lehetséges, amelyben inaktivált vírussal kényszerítjük az immunrendszerünk védekező mechanizmusának kialakulását.

S a napokban a nem várt brutális harmadik hullám felfutásakor merült fel bennem a kérdés, hogy vannak-e kapcsolatok az új típusú (mRNS) vakcinák használata és a mutációk felfutása között.

Illetve ha a sejtes immunválasz nem alakul ki a szervezetünkben, hanem mindjárt csak az antitestek képződnek, akkor mi történik a szervezetünkben, s ez hogyan hat a mutációra.

S van-e összefüggés a mutáns változatok kialakulás és az adott országban alkalmazott vakcinalizáció között. Ezt ha vannak rendelkezésre álló adatok, akkor szerintem a matematikusok napok alatt kiértékelhetnék, ha még nem tették meg.

Vannak-e ilyen vizsgálatok, ha nincsenek, akkor miért nincsenek.

Vannak-e olyan vizsgálatok amelyekben a hagyományos és az mRNS vakcinák konbinációit használják.

Tudom, hogy minden egyes vakcina csak sürgősségi engedéllyel rendelkezik, s gőzerővel folynak a tudományos munkák, kutatások, mert jelen helyzetben nem engedhetjük meg, hogy a normál engedélyezési eljárás lezárását követően használjuk  csak a készítményeket, hiszen emberek millióinak életéről döntünk.

Nagyon fontos lenne, hogy az oltásokat követően az egészségügyi hatóságok korrekt visszacatolásokat kapjanak, korrektül lehessen kiértékelni a hatásokat.

Erre szerintem nagyon sokan felkérhetők lennének, illetve egy tudományosan megfogalmazott kérdőívrendszer és biometriai mérések elvégzése mellett tudományosan megalapozott eredményeket kaphatnánk. Erre akár az okosórák adatait is fel lehetne használni, az applewatch adatait mindenképpen, főleg azoknál akik csak c sak a töltés idejére válnak meg a használatuktól.

Kérek mindenkit, hogy a második oltás felvételét követő második, harmadik hét elteltétéig semmiképpen sem lazítson személyes védekezésén.

Jó egészséget kívánok mindenkinek.

S ha még nem regisztráltál az oltásra  azonnal tedd meg!

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom

Ugrás fel