Használ a vírusirtó

Az első családi autónk egy Polski Fiat 126p, azaz kispolák volt, melyet használtan vettünk, az első közös családi bevételünkből, a menyasszonytáncból.

Alfa logó

Majd 1987.-ben egy  új Zastava 55 GTL következett, amelyet a feleségem nagyon szeretett.Ez volt az első új autó melyet megvásároltunk, kétszer voltunk érte Győrben a Merkúr telepen, mert elsőre csak egy igen ronda indigókéket választhattunk volna.

Majd megtörtént a vírus ferőzés, 1991.-ben beültem Karg Ferenc Úr mellé, s vitt egy próbakört a városban, Kaposvárott. Ekkor vettük az első Alfánkat, amely egy Gulietta 2,0 td-t, majd egy 33 1,8 TD következett amellyel sok motor problémámk akadt, melyet elcseréltünk egy Lancia Deltára, amely másfél hétig volt a miénk.

Ezt követte egy Fiat Duna 1,7 D majd az első nagy szerelem: az Alfa 75-ös 2,0 TD, amellyel néhány kellemes évet töltöttünk együtt,

Majd egy rövid mintegy 5 éves márkahűtlenség (Daewoo Nexia 1,5 GLX) után az igazi nagy szerelem az Alfa 155 2,0 TS 16V Sport következett, melyet 2007. július 21-éig birtokoltunk. Őt 3 éves korától használtuk a fenti napig, szívátültetésen esett át egy vízpumpacsapágy összetörés okozta vezérműszíj átugrást követő szeleptányér leszakadás következményeként.Nem a technikára, hanem a szervízre haragszom, ahol az esetet 15 e km-rel megelőző vezérműszíj cserekor nem cserélték ki a vízpumpát.

S majd 2007. augusztus 3.-ától egy Alfa 156 SW-t használtunk közel 10 éven át, s mellyel 2016 áprilisában balesetet okoztam, kihajtottam egy kereszteződésben egy Golf elé. Félelmetés érzés volt látni a villlámgyorsan közeledő autó orrát, amely mellettem a bal hátsó autónál csapódott belénk, de az autó megvédett bennünket és sértetlenül szálltunk ki az autóból négyen, s az ötödik utasunk kulccsonttörést szenvedett, ő nem volt bekötve hátul ülve.

És 2016 június 2-ától egy Alfa Brera 2.4 jTDm Sky Window tulajdonosai vagyunk.

A mai napig mindig megdobogtatja a szívemet egy gyönyörű AlfaRómeó látványa. Az úton közlekedve mindig üdvözöljük egymást ha szembejön egy márkatárs. Erre a köznyelv azt modja, persze mert már reggel a szervízben találkoztatok. A 23 év alatt 3-szor hagyott bennünket az út mellett. Pedig a 156-ossal és Brerával megjártuk Horvátországot, Szlovéniát, Olaszországot, Ausztriát, Németországot.

1991-ben fertőződtem meg az "ALFA vírussal", eljártunk márka találkozókra, tagja lettem az alfaamore.hu közösségének, ahol blogolni kezdtem, s a birtokolt autókról könyvelést vezettem.

S az elmúlt egy esztendőben a "vírusfertőzés" múlni látszik, a Brera eladósorba került, s mióta mintha megérezte volna, hogy megválunk egymástól, gyakori látogató vagyok a szervízben , kétszer az út szélén hagyott, harmadszor pedig a szerelők nem engedtek ki a szervízből, de szerencsére kisebb volt a baj, mint amire a hangok alapján gondoltak, csak főtengely ékszíjtárcsája, amelyet tavaly cseréltek egy másik helyen megadta magát.

És jön a változás.

foytatás következik...........

Vissza az előző oldalra

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom

Ugrás fel