Elektromobilitás

Azt tapasztalhatjuk, egyre nagyobb érdeklődést élvez az elektromos, a tisztán elektromos hajtással rendelkező közlekedés.

Logó elektromobilitás

A kölönböző fórumokon rendre egymásnak esnek az elektromobilitást támogató és elvető vélemények.

Sajnos azt látom, hogy kevés a tárgyilagos megnyilvánulás, viszont sok az érzelmi alapú vélemény nyilvánítás, ami sokszor személyeskedésbe csap át.

Én úgy gondolom, ha a TESLA nem kezdi el az úttörő terjeszkedését, akkor a hagyományos gépjárműgyártók az olajlobbival egyetemben nem volt érdekelt a változtatásban.

Azt látom, hogy a Magyar Kormány hazánkban élére állt a folyamatnak. Állami finanszírozásban elindult a villamos töltőhelyek fejlesztése, kormányzati hivatalok, vállalatok, intézmények elektromos gépjárműveket szereznek be, a városokban egyre több helyen elektromos autóbuszok beszerzését választják, az építési szabályzatokban megjelentek a kötelező töltési helyek kialakításának kötelezettségei.

Elindult egy folyamat, amely egyrészt az Európai Únió az autógyártók CO2 kibocsátási hatáértéki megfelelőségét írja elő, s ha a gyártó a határértékeket nem tudja tartani brutális bírságra számíthat.

95gr/km

Ezért látjuk azt, hogy nemcsak a hibrid üzemű járművek száma gyarapszik, hanem szinte minden gyártó egymást túllicitálva jelenti be, hogy elkészült a tiszta elektromos üzemű járművével legyen szó személy-, tehergépkocsiról vagy autóbuszról.

Több európai tagállamhoz hasonlóan hazánkban is pályázati keretk között támogatást vehetünk igénybe új gépjármű beszerzésére.

Kaposfő Község Önkormányzata is javaslatomra az elsők között pályázott 2018-ban az újra megnyílt felületen, sikerrel, de a 1 500 000Ft támogatást vissza kellett adnunk, mert a Képviselőtestület meggondolta magát és nem támogatta a beszerzést.................

A jövő elkezdődött, a környezetünk védelme érdekében adott a lehetőség, igaz jelenleg még csak korlátozott mértékben arra, hogy a közlekedés területén is tegyünk a környezetünk, a gyermekeink jövője érdekében.

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom