II. Megyei Tervező Workshop

Ma Budapesten, a Belügyminisztérium épületében lezárult egy folyamat.

a megnyitó

A Belügyminisztérium szervezésében és az „Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel Kísérése” című ÁROP kiemelt projekt keretében, az önkormányzati fejlesztéseket érintő és azok tervezését elősegítő folyamat és módszertan kidolgozása, továbbá a 2014-2020-as tervezési időszakra vonatkozó aktuális információk átadása érdekében három részből álló rendezvénysorozatot valósult meg.

A rendezvénysorozat első állomásaként 2014. december 4-én a Belügyminisztériumban került megrendezésre az I. Megyei Tervező Workshop, ahol a szaktárcák, megyék, megyei jogú városok képviselői, főépítészek, és az önkormányzati érdekképviseletek munkatársai vettek részt, összesen 108 fő.

Az eseményen elhangzott véleményekből egy javaslatokat és ajánlásokat tartalmazó dokumentum jött létre, melynek helyi szinten történő megvitatására Területi Workshop-sorozat keretében 2015. április 13. és 24. között, Magyarország hét központi helyszínén (Székesfehérvár, Szombathely, Cegléd, Pécs, Kecskemét, Miskolc, Debrecen) került sor.

A hét helyszínen összesen 350 résztvevő jelent meg, ők 28 munkacsoportban dolgoztak, melynek eredményeként mindösszesen 650 észrevételt rögzítettek és dolgoztak fel a Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Iroda munkatársai.

2015. május 20-án a Belügyminisztériumban megrendezésre került a II. Megyei Tervező Workshop, melynek keretében a mintegy 60 résztvevő (önkormányzatok, szakmai- és érdekképviseletek,  minisztériumok képviselőinek részvételével) a rendezvénysorozat alatt összegyűjtött vélemények és javaslatok alapján megfogalmazta a javaslatokat, ajánlásokat tartalmazó összefoglaló anyagot.

3 sz-ú munkacsoport

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom