Szennyvíz

Szippantóautó vásárlására és üzemeltetésére tettem le javaslatot a Képviselőtestület elé.

Szippantóautó

Lakossági megkeresés történt, hogy a szennyvízszippantásban nyújtson segítséget az Önkormányzat, mert nagyon sokba kerül.

Azt is jelezték, hogy van aki a magas könltségek enyhítésére sajátos, egyedi megoldást választ.

Megoldást jelentene a szennyvízhálózat kiépítése, de ennek megépítése még legalább 2-3 éven belül nem várható. S ekkor is kérdéses, hogy mindenki ki tudja-e fizetni a rákötás összegét, s az üzemeltetési költséget is tudja-e majd fizetni.

Ezen gondolatoktól vezérelve készítettük el a helyi folyékony hulladék kezelését szabályozó rendeletet, melyet a Képviselőtestület elfogadott.

A rezsicsökkentéshez csatlakozva az Önkormányzat, 250 Ft/m3 visszatérítést biztosít számla ellenében.

A további lakossági költségcsökkentéshez merült fel az önkormányzati érdekeltségben a szippantás biztosítása. Ez saját géppel valósítható meg.

Az igénybevétel lehetséges mennyiségének meghatározásához megkeressük településünk lakóit, hogy felmérjük, hogy mennyi szennyvíz szippantásra van igény.

Megalapozott igény esetén bizonyára a Képviselőtestület is támogatni fogja az Önkormányzati érdeketségű szennyvízszippantás bevezetését és a szükséges eszköz beszerzését.

Előzetes számításaim alapján ez 6-6500 Ft/5m3 díjat jelentene.

Fogadják szeretettel a hamarosan érkező kérdőíveket, s kérem válaszukkal segítsék a Képviselőtestületet a megalapozott döntésének meghozatalában.

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom