Közös Hivatal!

Kaposfő. mint minden kétezer fő alatti lakosságszámú község az idei esztendőtől a polgármesteri hivatali feladatait – az eddigi körjegyzőségekhez hasonlóan működő, közös önkormányzati hivatal keretében látja el.

Partnerek

A létrehozás szabályait a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.) 2013. január 1-jén hatályba lépő 84–86. és 146. §-ai tartalmazzák.

A hosszú, több vargabetűvel kísért előkészítő munkát követően Juta, Kaposfő, Magyaregres, Somogyaszaló és Somodor községek képviselő-testületei megállapodtak abban, hogy a Mötv. 85. §-ban foglalt felhatalmazással élve  Közös Önkormányzati Hivatalt alapítottak és tartanak fenn Juta székhellyel 2013. január 01. napjától.

A Hivatal elnevezése: Jutai Közös Önkormányzati Hivatal
Székhelye: 7431 Juta, Hősök tere 8.

A székhelyen működő közös hivatalt a jegyző vezeti.

2013. január 01. napjától a Közös Önkormányzati Hivatal községünkben  állandó jelleggel „Jutai Közös Önkormányzati Hivatal Kaposfői Kirendeltsége” elnevezéssel kirendeltséget működtet az önkormányzati és igazgatási feladatok helyben történő intézésére és a hivatalban ellátott feladatokhoz ügyfélszolgálat biztosítására. A kirendeltséget a kirendeltségvezető vezeti.

A Közös Önkormányzati Hivatal a székhelyen és a kirendeltségeken is a korábban megszokott ügyfélfogadási rend szerint fogadja ügyfeleit.

A helyi hivatal elérhetősége nem változott.

További jelentős változást jelent 2013. január 01-től, hogy az egyes korábban jegyzői hatáskörbe tartozó államigazgatási ügyek járási hivatali hatáskörbe kerültek. A zökkenőmentes ügyintézés érdekében munkatársaink készséggel adnak felvilágosítást ezen ügyek elintézésének helyéről, módjáról.

 

 

Hozzászólások (1 db)

Beküldte: Gizike Beküldve: 2013. 01. 08. 00:26

Szeretném megkérdezni, hogy miért pont ezekkel a falvakkal kellett közös hivatalt létesíteni, és melyek azok az ügyek, amiket csak Jutában lehet majd elintézni?

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom