Az öngyilkos nyúl!

Mindig ettől féltem!

nyúlkár

Aki közlekedik, főleg este, rossz látási viszonyok között, attól tart, hogy későn veszi észre, amint a vándorló vadak keresztezik a járműve útját.

Bennem is többször felvillant már ezen gondolat, de eddig a nagyobb kárt okozó közvetlen fizikai kapcsolat elkerült.

Mint szinte minden rendszeresen közlekedőnek, így nekem is volt már néhány állat elütésem, az első autómmal, egy kispolákkal már sikerült egy nyuszit elcsapni, mikor balról be akart előzni, de csak az autó közepéig ért, illetve egy másik alkalommal egy kutya akart akart Nagybajom után átszaladni előttem, de nem sikerült neki, akkor a fényszóró látta a kárát.

Tegnap este viszont egy nyúl ült az út közepén, nekem háttal, s figyelte a szemben jövö járműveket.

Ezt a képet csak az ütközést követően raktam össze.

Sajnos én csak későn ismertem fel az állatot, előszor egy száraz foltnak tűnt az aszfalton, s csak egész közel érve ismertem fel, amikor megmozdult, a nagy fülei látványa maradt meg bennem, amikor azokat hátracsapva elindult a felezővonal, a szemben jövő jármű felé, át az úton.

Nem sikerült neki.

Nagyot koppant, zökkent, nem tudtam rögtön megállni, a szemben jövő és a mögöttes forgalomra figyeltem. A sónedves úton, talán jobb is, hogy nem vészfékeztem.

Nem számítottam rá, hogy ekkora kárt okozott az autóban. Így utólag még szerencse, hogy nem került be a hűtők légbeömlő nyílásába, volt olyan autós kolléga akinek nem volt ilyen "szerencséje".

Tegnap 13.-a volt, ez nem volt az én napom!

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom