A kutya és a farok esete

A minap találtam az alábbi szösszenetet, melyet most megosztok Veletek.

Dawson

Mint benned kedves olvasó, úgy bennem is ezen gondolatok megfogalmazódtak, de eddig mindig elhessegettem az érzés leírását, kimondását.

Álljon itt az idézet attül, aki ezen érzést nálamnál jobban megfogalmazta:

 

A minap eltűnődtem a fenti mondatban megfogalmazott jelenségen. A munkahelyemen számtalanszor találkoztam azzal, hogy olykor, olykor nem csak a kutya csóválja a farkát, hanem sokszor a farok is megpróbálkozik a kutya csóválásával. Minden cégnél azonban több farok is van. Vannak farkak, akiknek valahogy, valamilyen módon lehetőségük nyílik a kutya csóválására. Egészen egyszerűen azért, mert sokszor a kutya is kellőképpen bizonytalan és fogalma sincs, hogy merre is kéne menni. A nagy, nagy bizonytalanságban aztán a kutya sokszor kérdez meg néhány olyan farkat, akiben megbízik és a farok útmutatása alapján próbálja meg a pályáját tartani. Ez azonban ingoványos talaj, mert sokszor a farkakat egyéni célok és elvek vezérlik és megvannak a saját vágyai.Olykor, olykor azonban lehetőséget teremt a kutyának arra, hogy ne sodródjon le a kijelölt útról és ki tudja kerülni az útjába kerülő veszélyes tényezőket. Vajon milyen farkak csóválhatják a kutyát és mitől függ az, hogy egy farok csóválhatja-e a kutyát? Egyéni Szimpátia?Egyéni képességek?Vezetői bizonytalanság és hozzá nem értés?Képességek hiánya?Vezetői szaktudás hiánya? Kellő ismerettség hiánya? Minden cégnél vannak talán olyan emberkék, akik megsúgják a tutit és irányítják a kutyát, hogy a folyamatok ne csak felülről haladjanak lefelé, hanem lentről is felfelé, így teremtve meg a szintézist. Igy tehát a dolgok működni kezdenek (valahogyan). De mi is a helyes viselkedés és működés? Az, ha a kutya gyakran és szervesen támaszkodik a farkakra vagy pedig ha önmaga tűzi ki az irányt és nem hallgat a farkak által sugallt tényezőkre? A válasz talán az, hogy mikor lesz sikeresebb egy cég? Ha figyelembe vesz sok, sok farkak által sugallt szempontot, vagy ha egy stratéga által kitalált tiszta célokat követ? Az első esetben ugye ha sok szempont merül fel, akkor talán elveszik az egy vagy pár lényeges tényező és fogalmunk se lesz, hogy minek mekkora preferenciát tulajdonítsunk. (Sok bába közt elvész a gyerek.) És hát ugye bejöhet az egyéni érdekek túlzott figyelembe vétele. Viszont ha kevés szempontot veszünk figyelembe, akkor talán kiesnek a lényeges dolgok és túlzottan egysíkúvá válhatunk. Ezen felül, mivel nem vettük figyelembe a farkak által javasolt tényezőket, ezért könnyen lehet, hogy megmakacsolják magukat és a jövőben nem fognak segítséget nyújtani a kutya vezetésében. De az is lehet, hogy szánt szándékkal félrevezetik, csak hogy kitöltsék bosszúszomjukat.

 

forrás:http://cheekyguy.blogter.hu/76831/a_farok_csovalja_a_kutyat_vagy_a_kutya_csovalja_a_farkat_esetleg_kolcsonosen_csovaljak_egymast

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom