Szépkorúak Karácsonya!

Kedves Nyugdíjas Barátaim, Kedves Nagymamák, Nagypapák, Dédik!

Sztányi Tibor polgármester

Szinte hihetetlen, mintha csak ma lett volna, hogy készülődtem a  karácsonyi köszöntő megírására, s íme számomra pillanatok alatt  elszállt, elmúlt egy esztendő.

Azt hiszem sokan vagyunk, akik  - úgy érezzük rohannak a hónapok az évszakok: a tavasz,a nyár, az  ősz, és a tél, s már itt van a karácsony.
Igen a karácsony, mely az év legszebb és legbensőségesebb  ünnepe.

A család ünnepe és a szereteté.

A karácsonyi készülődés, a vásárlási láz fokozódása, a munkahelyi teendők lezárása által okozott  felpezsdült állapot áll szemben a nyugalmat és békességet árasztó ünnepi  hangulattal.
Adventi koszorúnkon a meggyújtott gyertyák fénye már a meghitt  beszélgetések percévé állítják meg a rohanó időt. S érezzük, tudjuk nemsokára itt van karácsony.

A szeretet ünnepén meghitt, boldog perceket töltünk együtt, szívünket átjárja a melegség, ellenségek békülnek ki egymással, családok kovácsolódnak össze.

Hadd mutassam be Önöknek Advent angyalait:

Négy héttel karácsony előtt valami nagyon fontos dolog történik: egy angyal kék köpenybe öltözve leszáll az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. A legtöbb ember ezt észre sem veszi, mert túlságosan el van foglalva mással. De azok, akik jól figyelnek, meghallják a hangját. Ma van az első napja, hogy az angyal először szól, s keresni kezdik azokat, akik meg tudják és meg akarják hallgatni őt.

A második adventi vasárnapon piros palástba öltözött angyal száll le a mennyekből, kezében egy nagy serleget hoz. Az angyal szeretné megtölteni az aranyserlegét, hogy tele vigye vissza a mennybe.

De mit tegyen a serlegbe? Játékot? Ajándékot? Törékeny, finom szövésű ez a serleg, a Nap sugaraiból készült. Nem tehet bele kemény, nehéz dolgokat. Az angyal észrevétlen végigmegy a világ összes házán és lakásán, mert valamit keres. Tiszta szeretetet minden ember szívében. Ezt a szeretetet teszi a serlegébe, s viszi majd vissza a mennybe. Mindazok. akik a mennyben élnek, fogják ezt a szeretetet, s fényt készítenek belőle a csillagoknak. Ezért olyan jó felnézni a hunyorgó, ragyogó csillagokra.

Advent harmadik vasárnapján egy fehér ragyogó angyal jön le a földre. Jobb kezében egy fénysugarat tart, amelynek csodálatos ereje van. Odamegy mindenkihez, akinek tiszta szeretet lakik a szívében, s megérinti fénysugarával. Azután a fény ragyogni kezd az emberek szemében, s elér a kezükhöz, lábukhoz és egész testükhöz. Így még az, aki a legszegényebb, legszerencsétlenebb az emberek között, az is átalakul, s megszállja a béke, a tiszta szeretet és a boldogság érzése.

A karácsony előtti utolsó vasárnap egy nagy, lila lepelbe öltözött angyal jelenik meg a mennybolton, és járja be az egész Földet. Kezében lantot tart, és azt pengeti. Közben szépen énekel hozzá. Ahhoz, hogy meghallhassuk, jól kell figyelnünk, s szívünknek tisztának kell lennie. A béke dalát énekli. Sok kis angyal kíséri, s együtt énekelnek. Daluktól valamennyi mag, amely a földben szunnyad, felébred, így lesz majd új élet tavasszal a Földön.

Az adventi koszorú hagyománya lelki megtisztulásra és megújulásra is alkalmat ad, hogy az ünnep, csakugyan ünnep legyen, és akkora figyelemmel fordulhassunk egymáshoz, amelyet mindannyiunk megérdemel.

Ahány ház annyi szokás - nem kivétel ez alól a szenteste sem, mert a  karácsony bensőséges, meghitt, ünnepélyes és személyes.

Ezen az estén minden család ünnepel,s minden családi házban ott ragyog a karácsony fénye, s ez a fény olyan sokáig ragyog, s oly sok  melegséget hoz, amilyenné mi varázsolni tudjuk.

Igyekezzünk egymás felé szeretettel, békességgel  fordulni.

S miért: mert ez az ünnep a szeretet és megbocsátás ünnepe.

Szentestén a feldíszített fa, a  karácsonyi dallamok, a finom sütemények illata lengi be a lakást.

S a csengőszó hangja a lelkünket, mind a mai  napig - legyen az gyermek vagy felnőtt - ugyanolyan melegséggel tölti el, hiszen tudjuk, hogy most  kezdődik az igazi ünnep.

A fa mellett állva oly jó egymásra nézni, egymás kezét megfogni, s örülni  annak, hogy együtt vagyunk.

Látni gyermekeink, unokáink felcsillanó ragyogó szemeit.

Megölelni  egymást, kellemes áldott ünnepet kívánni szeretteinknek és azokra a szeretteinkre gondolni, akik már  nincsenek közöttünk.
S pár nap múlva már december 31-én az éjfélt ütő órára figyelünk és észre sem vesszük, hogy  immáron vitathatatlanul beköszönt a 2011-es esztendő.

S egy pillanatra ismét megállunk, vajon mit  hoz ez az esztendő, mit kívánhatnánk magunknak, családunknak, s a nagy családnak Kaposfő lakóinak.

Önöknek  kedves kaposfői nyugdíjas lakosok, kívánok egészséget, békét, boldogságot, örömet, összetartozást, tiszteletet  egymás iránt, s nem utolsósorban meghittséget és nyugalmat.


Ezen gondolatok jegyében kívánok Önöknek, szeretteiknek, családjuknak áldott békés  ünnepet és boldog új évet.

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki. Véleményed, kérdésed van?! Légy Te az első, írj!

Szólj hozzá Te is!

Ellenőrző kód:

A moderálási irányelveket elfogadom